35 jaar Museumkaart!

Laat je alleen of samen, met je gezin of met je beste vrienden, verrassen en inspireren door 65 miljoen museumschatten in het hele land. Want in deze veranderende wereld zijn musea belangrijker dan ooit. Waar kun je je nog verwonderen? Wat verbaast of ontroert ons nog? Waar kun je nou even op adem komen om geïnspireerd te raken? Dat kan in onze musea! Musea verbinden ons. Met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Hun prachtige collecties vertellen ons verhalen die we niet mogen vergeten.

Meer dan een miljoen mensen gingen je voor en hebben een Museumkaart. Die maakt het wel heel makkelijk een museum binnen te stappen. Ook bij jou in de buurt vind je verrassende collecties en bijzondere tentoonstellingen. Want ons échte goud is vaak dichterbij dan je denkt.

Gemakkelijk

Jouw voordelen met de Museumkaart

1. Je hebt een jaar lang toegang tot 400 musea in Nederland
  2. Je krijgt een actueel overzicht online van tentoonstellingen die je niet mag missen
  3. Je ontvangt desgewenst maandelijks museumtips, exclusief voor jou als kaarthouder
  4. Je beschikt altijd over je persoons- en bezoekgegevens in Mijn Museumkaart

Museumkaart.nl en Museumtips

Op museumkaart.nl staat een actueel overzicht van wat er allemaal te zien en te beleven is in onze musea. Wil je ook maandelijks op de hoogte blijven van bijzondere tentoonstellingen en exclusieve aanbiedingen voor Museumkaarthouders? Meld je dan aan via Mijn Museumkaart op museumkaart.nl. Daar kun je bovendien je persoonlijke gegevens beheren en facturen of bezoekgegevens inzien.

Ook voor kinderen: Museumkids

Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar is er Museumkids.nl, waar ze op een speelse manier kunnen ervaren dat een museumbezoek een echte belevenis is. Hier kunnen ze zich aanmelden als Museuminspecteur om musea te beoordelen. Een museum kan deze beoordelingen gebruiken om van te leren en aansprekender kinderprogramma's te ontwikkelen. En de kinderen kunnen met hun inspecties kans maken op leuke prijzen!

Geldigheid

Je Museumkaart biedt een jaar gemakkelijk toegang tot 400 musea in Nederland. Alleen in uitzonderlijke situaties, zoals voor kostbare tentoonstellingen met hoge vervoers- en verzekeringskosten, mag een museum een toeslag vragen.

Kaart met verrijkende krachten

Door je bezoek verrijk je behalve jezelf ook de musea. Want meer bezoek betekent meer geld voor musea. Dat is de kracht van de Museumkaart. De jaarlijkse opbrengst van de Museumkaart wordt verdeeld onder 400 musea op basis van het aantal kaartbezoeken en hun toegangsprijs.

Bestellen en betalen

Jouw eigen Museumkaart kun je bestellen op museumkaart.nl. De Museumkaart kost € 59,90 en is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem thuisgestuurd krijgt. Bij betaling via automatische incasso krijg je korting en betaal je na het eerste jaar € 54,95. Voor jongeren t/m 18 jaar kost de kaart € 32,45 en € 27,50 bij automatische incasso.

Aan de kassa van het museum

Je kunt bij de kassa van het museum een voorlopige kaart kopen. Registreer die in Mijn Museumkaart op museumkaart.nl en je krijgt je gepersonaliseerde Museumkaart binnen een week toegestuurd op je huisadres in Nederland. In afwachting van je persoonlijke kaart kun je de tijdelijke kaart gebruiken in de musea. Let op: de tijdelijke kaart vervalt als hij niet binnen 31 dagen geregistreerd is.

Bedrijfsgegevens

Statutaire naam Stichting MuseumKaart
Publieksnaam Museumkaart
Postadres Postbus 2975, 1000 CZ Amsterdam
Website www.museumkaart.nl
Contactadres klantenservice@museumkaart.nl
Kamer van Koophandel Registratienummer 41234676
RSIN, fiscaal ANBI Registratienummer 5412596
BTW nummer NL5412596B01
Wet Bescherming Persoonsgegevens Registratienummer 1054116
Bankgegevens BIC-code ABNANL2A; IBAN-code NL41 ABNA 0455 1334 25

Doelstelling

Artikel 2 van de statuten luidt: ‘De stichting heeft ten doel zorg te dragen voor een gezonde exploitatie van de Museumkaart. De Stichting houdt zo veel mogelijk rekening met de belangen van de aangesloten musea en de – potentiële - houders van de Museumkaart.’

Bestuurssamenstelling

Voorzitter mevrouw I. Asscher-Vonk, penningmeester de heer E. Goudswaard, vice-voorzitter de heer E. van Ginkel, mevrouw A. Birnie, mevrouw M. Scharloo, de heer P. van Vlijmen, de heer A. Warmenhoven. Kijk hier voor hun (neven)functies.

Dagelijkse leiding

Algemeen directeur Siebe Weide, manager promotie & platform Mirjam Moll

Beleids- en jaarplan

Stichting Museumkaart is er voor de collectieve promotie van de bij de Museumvereniging aangesloten musea en (presentatie)instellingen. De Museumvereniging is de brancheorganisatie van musea in Nederland. Musea werken samen in de Museumvereniging om collectief te doen wat alleen collectief kan: het belang van musea voor de maatschappij uitdragen en ervoor zorgen dat musea hun taak zo goed mogelijk kunnen waarmaken. Daartoe beïnvloeden we de politieke en de publieke opinie, promoten we musea aan het publiek en ondersteunen we musea in hun professionaliteit. Het beleidsplan 2015-2016 van de Museumvereniging gaat onder andere in op het vergroten van het verdienvermogen van musea door collectieve promotie, waaronder de Museumkaart. Meer informatie.

Jaarverslag en jaarrekening