Korting op catalogus Rijksmuseum Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot

Gewapend met Schoonheid. Vrouwen en macht sinds de Middeleeuwen

Menigeen brengt imposante kastelen, glimmende harnassen en dodelijke wapens automatisch in verband met mannen. De tentoonstelling Gewapend met schoonheid in het Muiderslot in Muiden gaat juist in op de – vaak onzichtbare – macht van de vrouw.
 
Welke middelen konden en kunnen vrouwen gebruiken om hun invloed aan te wenden? De expositie zet bezoekers over deze vraag aan het denken aan de hand van thema’s als diplomatie, sociale netwerken, het huwelijk, de vrouw als moeder, vrouwelijke schoonheid en mode en sieraden.
 
Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis komen tot leven via historische objecten. Ook geven drie hedendaagse kunstenaressen (Ella Siekman, Jenny Ymker en Isabelle van Zeijl) hun visie op macht en vrouwen.
 
Museumkaarthouders krijgen in de museumwinkel op vertoon van een geldige kaart 5 euro korting op de tentoonstellingscatalogus. De aanbieding is geldig van 21 april t/m 31 mei 2018.
 
De tentoonstelling Gewapend met schoonheid duurt van 21 april tot en met 31 oktober 2018.

Foto: Detail portret Maria van Bourgondië, Kasteel van Gaasbeek, Gaasbeek, België.

Terug

Bezoekersinformatie

Looptijd

De aanbieding is geldig van 21 april tot en met 31 mei.

Prijs

Museumkaart geldig

Op vertoon van uw Museumkaart krijgt u in de museumwinkel van het Muiderslot € 5 korting op de tentoonstellingscatalogus (en betaalt u € 7,50 in plaats van € 12,50).

site van het museum