Comedy Wildlife Photography Awards Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant

Herkenbaar! Dat denk je wanneer je naar de foto’s van de internationale Comedy Wildlife Photography Awards kijkt. Een neuszeeleeuw die de slappe lach heeft, twee zeeotters waarvan het lijkt dat de een de ander probeert te redden, of een echtelijke ruzie tussen twee exotische vogels waarvan de een het zijne of  hare van lijkt te denken. Je moet er minstens om glimlachen. En dat is precies de kracht van de foto’s: humor om aandacht te vragen voor - internationaal - natuurbehoud. Nog mooier als je ze allemaal bij elkaar ziet. 

Dansende beren en leeuwen, een filosoferende aap en een dromerige eekhoorn. De prijswinnende foto’s van Comedy Wildlife Photography Awards, prijzen voor de meest komische dierenfoto’s van het jaar, komen naar Tilburg! Vanaf 14 november zijn de onweerstaanbare plaatjes te zien in de Potviszaal. Bijzonder ook, want de foto’s zijn in tentoonstellingsvorm maar op een paar plekken in de wereld te zien. Een mooie gelegenheid om te laten zien hoe leuk de natuur kan zijn. Het museum greep de kans de tentoonstelling voor meerdere jaren naar Nederland te halen dan ook meteen aan.   

Met de fotowedstrijd steunt Comedy Wildlife Awards de organisatie Born Free, die zich inzet voor dierenbescherming en –welzijn. Met de wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. En met de verkoop van de foto’s via een veiling zamelen zij geld in voor de Born Free Foundation en het lokale project Natuur om de Hoek. Dit laat kinderen op een basis van vragen, onderzoek en experiment kennismaken met de natuur in hun eigen wijk.

Terug

Bezoekersinformatie

Looptijd

Van 14.11.2019 t/m 15.3.2020

Adres

Spoorlaan 434
5038CH TILBURG
013 5353935

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de site van het museum.

Toegangsprijzen

Museumkaart geldig

volw € 11,95
t/m 3 jaar gratis
4 t/m 17 jaar € 9,95
CJP 13-17 jr € 8,95
CJP 18+ / student € 10,95
65+ € 10,95 (vrijdag gratis)

Faciliteiten

  • Verkooppunt Museumkaart
  • Drinken
  • Winkel
  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk

site van het museum