Goed nieuws! Per 1 juli is spontaan museumbezoek veelal weer mogelijk, want reserveren is bij de meeste musea niet langer verplicht (check wel even de website voor je gaat). Ook de gezondheidscheck voorafgaand aan je bezoek komt te vervallen. Wel vragen we je de instructies van het museum op te volgen en de anderhalve meter aan te houden. Veel plezier met je museumbezoek in de eigen regio!  

Extra looptijd van je Museumkaart
Omdat je je Museumkaart tijdelijk niet kon gebruiken door de verplichte sluiting van de musea krijg je automatisch extra looptijd. Daarbij krijg je ook nog 14 dagen extra cadeau. Dit gaat automatisch, elke kaarthouder heeft bericht gekregen over de nieuwe einddatum van de Museumkaart. De nieuwe einddatum is ook te vinden op Mijn Museumkaart op deze website.

Doneren
De extra looptijd kan je ook doneren om zo de musea een beetje extra te helpen. Wij zorgen er voor dat de inkomsten uit de donaties ten goede komen aan de ruim 400 musea! Als je doneert klopt de huidige einddatum op je Museumkaart. Geen bericht gehad of een vraag hierover? Neem dan contact op met de Klantenservice

Heb je nog geen Museumkaart?
Steun de musea, koop een Museumkaart!

Musea online
In deze onzekere tijd zie je dat iedereen er het beste van maakt. Ook de musea. Je zag en ziet op sociale media de meest prachtige initiatieven ontstaan waardoor het publiek de tentoonstellingen of collecties – ons echte goud – toch konden blijven zien. Met tours door directeuren en conservatoren die je kunt volgen, al dan niet live, achtergrondverhalen bij pronkstukken, leuke opdrachten, vragen aan volgers wat ze willen zien en creatieve initiatieven zoals #tussenkunstenquarantaine. Kijk hier voor voorbeelden. Omdat nog niet alle musea weer open kunnen, blijven ze voorlopig nog te zien.
 
 

Terug

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de site van het museum.