Per 1 juni vanaf 12 uur mogen musea weer hun deuren openen voor publiek. Dat gebeurt wel onder voorwaarden van vooraf reserveren, check bij de entree op gezondheidsklachten en rekening houdend met het protocol veilig en verantwoord heropenen. Omdat 1 juni 2e Pinksterdag is zal voor veel musea de heropening op dinsdag 2 juni zijn en in sommige gevallen later. 

Extra looptijd van je Museumkaart
Van 13 maart tot 1 juni kun je helaas geen gebruik maken van je Museumkaart. Daarom heb je recht op extra looptijd. Wij verlengen de geldigheid van je kaart automatisch tot en met 31 mei, met twee weken extra. Hierover krijg je apart bericht. 

Heb je nog geen Museumkaart?
Steun de musea, koop een Museumkaart!

Musea online
In deze onzekere tijd zie je dat iedereen er het beste van maakt. Ook de musea. Je ziet op sociale media de meest prachtige initiatieven ontstaan waardoor het publiek de tentoonstellingen of collecties – ons echte goud – toch kan blijven zien. Met tours door directeuren en conservatoren die je kunt volgen, al dan niet live, achtergrondverhalen bij pronkstukken, leuke opdrachten, vragen aan volgers wat ze willen zien en creatieve initiatieven zoals #tussenkunstenquarantaine. Kijk hier voor voorbeelden. Ook wij haken zoveel mogelijk aan bij deze initiatieven op Instagram, Facebook & Twitter, onder andere met de hashtags  #onsechtegoud en #museaonline.
 
 

Terug

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de site van het museum.