75 jaar vrijheid

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, dit jubileumjaar in het bijzonder. Samen zijn we verantwoordelijk om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Musea spelen daarin een belangrijke rol. Zij vertellen de verhalen van toen, en slaan bruggen naar het nu.

Ontdek in de musea de persoonlijke verhalen van zij die de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt. Verhalen verteld in beeld, brieven, foto's en op doek.

Nationale Museumweek - 20 t/m 26 april 2020
Dit jaar staat de Nationale Museumweek ook in het teken van vrijheid. Alles staat of valt met onze vrijheid. Individuele expressie, kunst, culturele ontplooiing - zonder vrijheid zou het niet bestaan. Meer dan 400 musea nodigen je in die week uit om in volle vrijheid ons échte goud te ontdekken, de talloze museumschatten die ons land rijk is. Vrijheid is goud!