David Lynch - Someone is in my House Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum

De Amerikaanse kunstenaar en filmmaker David Lynch (1946) groeit op met reislustige ouders en leidt op jonge leeftijd een nomadenbestaan. Door zijn eerste 'mentor', schilder Bushnell Keeler, raakt hij gefascineerd in het boek The Art Spirit van Robert Henri. Het wordt de leidraad in zijn kunstenaarschap. Later zet hij bij de Pennsylvania Academy of the Fine Arts de eerste stap naar een combinatie van twee werelden. Zijn verlangen om 'bewegende schilderijen' te maken resulteert in de korte stop-motion animatie die hij projecteert op een gebeeldhouwd scherm. 

De tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum presenteert het onderbelichte maar veelzijdige kunstenaarschap van Lynch in al haar facetten. Naast een selectie van zijn vroege korte films, waaronder het belangrijke academiewerk Six Men Getting Sick (1967), zijn er schilderijen, fotografie, werken op papier, (geluids)installaties en sculpturale werken te zien. 

In aanloop naar zijn omvangrijke retrospectief heeft David Lynch een unieke tentoonstellingsteaser voor het museum gemaakt.

Terug

Bezoekersinformatie

Looptijd

Van 30.11.2018 t/m 28.4.2019

Adres

Avenue Ceramique 250
6221KX MAASTRICHT
043 - 32 90 190

Openingstijden

di t/m zo + feestdagen 11-17 u
gesloten op  1 jan, tijdens carnaval + 25 dec

Toegangsprijzen

Museumkaart geldig

volw € 12,50
t/m 18 jaar gratis
CJP / student € 6,25
Vrienden van het Bonnefantenmuseum gratis

Faciliteiten

  • Verkooppunt Museumkaart
  • Parkeerplaats
  • Drinken
  • Winkel
  • Restaurant

site van het museum