Ga voor Pampus en neem een vriend(in) mee Forteiland Pampus

Forteiland Pampus

Tijdreizen in een luchtballon? Het kan in de nieuwe attractie van Forteiland Pampus! Ontdek in een virtuele ballonvaart hoe de Nederlanders van hun grootste vijand – het water – hun vernuftigste verdedigingssysteem maakten. Het lijkt nét echt.

Zie vanuit de lucht hoe ons land zich voorbereidde op een dreigende oorlog. Van de hoofdstad kon door de Stelling van Amsterdam een onneembare vesting gemaakt worden. Hier zouden koning(in) en regering veilig zijn. Veel gebouwen van dit geheime wapen zijn nog steeds deel van ons bestaan. Wat bijvoorbeeld nu appartementen aan het IJ zijn, waren vroeger grote graansilo’s. Amsterdam was goed bevoorraad. Onder het Rijksmuseum lag zelfs een zoetwatervoorraad om u tegen te zeggen.

Tijdens de ballonvaart zie je met eigen ogen hoe goed de stad was voorbereid op een eventuele belegering. Kom met het hele gezin en vlieg mee! Speciaal voor de Museumkids mag er in september een gratis vriendje of vriendinnetje mee naar Pampus. 

Terug

Bezoekersinformatie

Looptijd

De aanbieding geldt t/m 30 september.

Prijs

Museumkaart geldig

Kinderen t/m 12 jaar met een Museumkidskaart mogen gratis een vriendje of vriendinnetje meenemen naar Pampus. Meer informatie.  

site van het museum