Kunst Kwis met Ko & Kho Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum

Op avontuur met hedendaagse kunst uit China 
  
Over de tentoonstelling 
A Chinese Journey. The Sigg Collection neemt je mee op avontuur door de hedendaagse kunst uit China. Een verrassend overzicht van kunst gemaakt in de afgelopen vijftien jaar. De drie thema’s van de tentoonstelling zijn de traditie, de spiritualiteit en de hedendaagse maatschappelijke en politieke situatie in China. De getoonde schilderijen, sculpturen en video-installaties geven een indruk hoe Chinese kunstenaars zich verhouden tot hun verleden, heden en toekomst en hoe zij daarin verschillen van westerse kunstenaars.  
 
Met meer dan 2.400 werken van zo’n 400 kunstenaars is de Sigg Collectie ‘s werelds grootste verzameling Chinese hedendaagse kunst. Met A Chinese Journey is voor het eerst een uitgebreid overzicht uit deze verzameling te zien in Nederland. 
 
Kunst Kwis met Ko & Kho 
Ko van 't Hek en Yuki Kho houden van kunst en praten erover zoals je praat over films of voetbal. Op hun website kunstkijkenmetkoenkho.nl en in hun gelijknamige nieuwsbrief geven ze elke maand tips over toffe tentoonstellingen. 
 
Museumkaarthouders kunnen meedoen aan de wervelende kwis die Ko & Kho speciaal bij de tentoonstelling A Chinese Journey hebben gemaakt! Speel, raad en maak op een laagdrempelige manier kennis met hedendaagse kunst uit China. Een pubquiz in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Een drankje staat voor je klaar. Aansluitend bezoeken we de tentoonstelling.  
 
Ko & Kho waren met hun Kwis eerder al een hit op Lowlands. Meld je snel aan want vol = vol! 
 
P.S. Op vertoon van je Museumkaart ontvang je in de Museumshop ook nog eens 15% korting op de catalogus A Chinese Journey. Geldig van 5 april t/m 5 mei 2018.  
 
Datum zondag 29 april 2018 
Prijs deelname Kunst Kwis is gratis  
Catalogus €21,20 voor Museumkaarthouders
(normaal €24,95 ) 
Aanvang 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) 
Aanmelden via aanmelden@hnbm.nl vermeld hierbij je naam, aantal personen en je telefoonnummer. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen.

Terug

Bezoekersinformatie

Looptijd

Kunst Kwis met Ko & Kho
29 april 2018, aanvang 13.00 uur
15% korting op de catalogus A Chinese Journey
5 april t/m 5 mei 2018

Prijs

Museumkaart geldig

Kunst Kwissen met Ko & Kho en 15% korting op de catalogus A Chinese Journey.

site van het museum