Veel meer musea eindeloos mogen ontdekken, tegen een iets hogere prijs
Museumkaart wordt €5 duurder

Met jouw Museumkaart kun je eindeloos musea ontdekken. Steeds meer musea doen mee, inmiddels ruim 400. Jij helpt de musea daarnaast ook écht met je kaart. Ongeveer 90% van jouw aankoopprijs gaat direct naar de musea. Voor elk bezoek dat je brengt met jouw Museumkaart krijgt het betreffende museum een vergoeding op basis van hun toegangsprijs. In 2017 heb je samen met ruim 1,3 miljoen andere kaarthouders, 8,7 miljoen bezoeken aan de ruim 400 aangesloten musea gebracht.

Het is natuurlijk goed nieuws dat steeds meer kaarthouders, steeds meer musea bezoeken. Veel van die musea hebben de afgelopen jaren hun entreeprijzen moeten verhogen, mede als gevolg van dalende subsidies. Die prijsstijgingen werken automatisch door in de vergoeding van elk bezoek dat jij als Museumkaarthouder brengt. Vandaar dat de Museumkaart, door de hogere bezoekfrequentie en de gestegen toegangsprijzen, nu €5 duurder wordt.

Vanaf 1 oktober 2018 betaal je als Museumkaarthouder €59,95 voor de Museumkaart (voor volwassenen) bij jaarlijkse verlenging via automatische incasso. Dat is €5 meer dan je gewend bent. Je krijgt daar als Museumkaarthouder tijdig bericht over. Bij aanschaf kost de Museumkaart voortaan €64,90. De Museumkaart t/m 18 jaar blijft in dit geval bij verlenging €27,50 en bij aanschaf €32,45.

Het aanbod van jouw Museumkaart is in de afgelopen jaren flink gestegen. Sinds 2014 zijn er 74 musea extra aangesloten en inmiddels accepteren ruim 400 musea de Museumkaart. Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar is er het platform Museumkids.nl waar zij zelf kunnen bepalen welke musea ‘Kidsproof’ zijn. Inmiddels hebben ruim 130.000 kinderen een Museumkidskaart. In 2017 lanceerde de kaart, ‘MuseumkaartMatch’, voor iedereen (vanaf 19 jaar) die op zoek is naar het ideale museumgezelschap. Op MuseumkaartMatch.nl worden maandelijks duizenden oproepen geplaatst.

De inkomsten van jouw Museumkaart zijn hoognodig voor behoud van collecties en onderzoek naar Nederlandse museumschatten. En voor nieuwe tentoonstellingen die jou confronteren, inspireren en verrassen met verhalen die we niet mogen vergeten. Met je Museumkaart heb je een jaar lang makkelijk toegang tot een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud!

Bekijk hoe jouw Museumkaart werkt