Veilig samen naar het museum

 
Veel musea zijn weer open
Goed nieuws: sinds maandag 1 juni mogen de musea weer bezoekers ontvangen. Tijd om er weer op uit te trekken dus en musea in de buurt te ontdekken. Musea hebben tijdens de verplichte sluiting hard gewerkt heropening veilig en verantwoord te maken voor publiek, vrijwilligers, medewerkers en leveranciers. Graag vertellen we je daarover meer, zodat je weer onbezorgd van ons echte goud kunt genieten in de vele musea die dit land rijk is. 

Hoe ga je veilig naar een museum? We nemen je mee door het protocol:

aal 15 minuten voor je starttijd, om wachtrijen te voorkomen.

   Spontaan bezoek is veelal weer mogelijk, want reserveren vooraf is niet meer verplicht. Bekijk voor de zekerheid de website van het museum dat je wil bezoeken of vooraf reserveren noodzakelijk is.
     
   Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Je bent welkom als jij en je eventuele huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
   Houd rekening met de richtlijnen van het RIVM mocht je tot een van de risicogroepen behoren.
   Anderhalve meter afstand blijft verplicht tenzij er sprake is van een huishouden.
      
   Voorkom drukte in het openbaar vervoer en in het bijzonder de spits. Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in - de omgeving - van je woonplaats.
   Als je moet betalen, doe dat dan zoveel mogelijk contactloos, met pin of met je mobiel bijvoorbeeld.
   Voor groepsactiviteiten zijn beperkingen kijk voor meer informatie op de website van het museum.
      
   Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot je eigen huishouden behoren.
   Volg altijd de hygiënevoorschriften.
   Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

 

Je kunt ook online musea bezoeken
Ben je nog niet in de gelegenheid weer naar een museum te gaan? Gelukkig is er ook veel online aanbod tot stand gekomen. Neem een kijkje op museumkaart.nl/thuis voor een overzicht.

Hoe je de komende tijd ook naar een museum gaat, echt of online: altijd ontdek je ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!

Veel plezier als je weer naar een museum gaat! En vergeet je Museumkaart niet mee te nemen, want die wordt gescand bij binnenkomst.